Bemutatkozás

 

Az út, amely a Virtuális Akadémiához vezetett, nem volt sem rövid, sem egyenes. Alapítónk, Horváth-Juhász Anita Diána, egy eredetileg kommunikációs és marketingszakemberből lett vállalkozó és oktató, aki évek óta gyakorolja a virtuális asszisztencia mesterségét. Szakmai sikerei és ügyfélköre dinamikus növekedése nyomán vállalkozása pár hét, hónap után elért egy olyan pontot, ahol a munkák kiszervezésével lehetett már csak továbblépni. A saját (profi) csapatában időnként megtapasztalt problémák és hiányosságok mellett más oktatók hozzáállása és a tanulási igények felismerése vezette 2020-ban az első virtuális asszisztens képzésének elindításához, amely hamarosan egy átfogó kurzuscsokorrá bővült a diákok kérésére és visszajelzéseinek köszönhetően.

Ma a Virtuális Akadémián nem csak a virtuális asszisztensek többszintű képzését kínáljuk, hanem olyan további kurzusokat is, amelyek a vállalkozásindítást, az önfejlesztést, az ügyfélszerzési folyamatokat és a marketinges ismereteket is lefedik. Egyedi módszertanunk és gyakorlatias megközelítésünk révén tanulóink képesek arra, hogy megszerzett tudásukat közvetlenül alkalmazzák a gyakorlatban, legyen szó akár vállalkozásindításról, akár személyes fejlődésről.

Csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy a Virtuális Akadémiát még szélesebb körű tudásanyaggal bővítse, külsős oktatók bevonásával, akik kapcsolódó témákról tartanak előadásokat. Ez az elkötelezettség nemcsak a kurzusok minőségében, hanem a tanulói visszajelzésekben is megmutatkozik, ami tovább erősíti a Virtuális Akadémia közösségét.

Ahogy Anita Diána egyre több diákot vonzott a tanfolyamokhoz, szükségessé vált, hogy a virtuális asszisztencia területén való közvetlen részvételét minimálisra csökkentse. Ma már csak egyetlen virtuális asszisztensi ügyfelével működik együtt a szakma iránti tiszteletből és szakma szeretete miatt. Jelenleg elsősorban oktató, tréner és mentor, miközben a Budapesti Gazdasági Egyetemen is tanulmányokat folytat, ahol eddigi tanulmányait kiemelkedő eredményekkel (és színötös átlaggal) végzi.

A Virtuális Akadémia története inspiráló példa arra, hogy a szenvedély, a tudásvágy és az elkötelezettség hogyan válhat valósággá egy sikeres oktatási platform formájában, amely nemcsak a tudást, hanem a közösséget is építi.


Horváth-Juhász Anita Diána, felnőttképzői nyilvántartási szám: B/2021/002524